Ümraniye Kent Konseyi 2014’ün İlk Olağan Genel Kurulu Toplantısı Yapıldı Ümraniye Kent Konseyi 2014’ün İlk Olağan Genel Kurulu Toplantısı Yapıldı
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Kent Konseyi Meclis Üyeleri, Temsilciler ve Ümraniyelilerin katıldığı Kent Konseyi 2014’ün ilk Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı...

Ümraniye Kent Konseyi, düzenlediği bir programla Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Ümraniye Belediyesi Sergi Salonu’da yapılan toplantıya Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Kent Konseyi Başkanı Av. Remzi Çetinkaya, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Gül, Ümraniye İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Muhammet Kılıç, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkan yardımcısı Serkan İnanoğlu, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, STK’lar, ve Ümraniyeliler katıldı. Olağan Genel kurul toplantısında, Ümraniye vizyonunu oluşturabilmek adına aynı platformda buluşmak için fikir alışverişleri yapıldı. Program da Faslı İstanbul Musiki Topluluğu da bir konser verdi.

Kent konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Remzi Çetinkaya açılış konuşmasında, Kent Konseyinin resmi dayanağından ve kent konseyinin görevlerinden bahsetti. Çetinkaya, “Ümraniye’nin bir 10 sene öncesi ile bugünü mukayese ettiğimiz zaman büyük gelişim ve dönüşümü görmemiz mümkündür. Katkılarınız ve katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim.”dedi. Kent konseyi faaliyetlerini anlatan kısa bir film gösterisinin ardından dilek ve temenniler dile getirilerek fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca yürütme kurulunun teklifinin oylaması üzerine Divan oluşturuldu.

Engellilerle ilgili söz alan vatandaşın sözlerine ilaven konuşma yapan, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşitelveren; “Ümraniye Belediyesinin engellilerle alakalı ve engellilere yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ümraniye Kent konseyi çok güzel işlere imza atıyor. Ümraniye tüm ihtiyaçlarına cevap bulduğu, müzakerenin ve önerilerin alındığı bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Katkı sağlayan ve eksiksiz katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Programda bir konuşma yapan, Ümraniye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammet Kılıç, “Kent konseyi toplantısına katılımın fazla olması beni memnun etti. Bu katılım ile bu işin faydası ve bereketi artacaktır. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum diye sözlerini bitirdi.

Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce; “Erdemli şehir, sorunlarını halletmiş vatandaşların huzur içinde yaşadıkları bir şehir demektir. Ümraniye birçok sorununu çözerek, yaşanabilir bir şehir olma yönünde hızla ilerliyor. Ümraniye de sadece Kent Konseyinin değil bütün çalışmaların en üst düzeyde ve kaliteli şekilde yapılacağını ümit ediyorum” dedi.

Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Gül ise, ‘Bende bir Ümraniyeli olarak, gerçekten Ümraniye’de belediyenin yaptığı çalışmaları yakinen bilen bir insanım. Bundan 10 sene önce bırakın okullar yapmayı asfaltlama çalışması yapmaya imkân yoktu. Bu imkânı sağlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve ekibine teşekkür ederim.’dedi.  Siyasi partiler adına söz alan, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkan yardımcısı Serkan İnanoğlu’da Ümraniye de çok iyi icraatların gerçekleştiğini bundan sonrada iyi şeylerin olacağını dile getirdi. Sorunları çözerek Ümraniye’miz daha da yaşanabilir hale geliyor. Ayrıca Kent Konseyi Olağan toplantılarının Ümraniye’mizin sorunlarını daha çabuk çözmede fayda ve yarar sağladığını da dile getirdi.

BAŞKAN HASAN CAN; “KENT KONSEYİ, KENTİN BÜTÜNÜNÜN ELE ALINARAK MÜZAKERE EDİLECEĞİ BİR MECRADIR”

Ümraniye Kent Konseyi Onursal Başkanı olarak bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da, çalışmalarından dolayı Kent Konseyi Yönetim Kurulunu tebrik etti. Konuşmasında Başkan Hasan Can “2014’ün ilk Kent Konseyi toplantısını gerçekleştiriyoruz. Kent Konseyi, Ümraniye İlçesinin ihtiyaç duyduğu, her fikrin müzakere edileceği, önerilerin getirileceği ve o öneriler ışığında Kent Konseyi Yöneticilerinin istikamet bulacağı bir konseydir. Kent konseyi, kentin bütününün ele alınarak müzakere edileceği bir mecradır. Şehirdeki özellikle bütün resmi kurumlar kent konseyinin tabi üyesidir.” dedi. Başkan Hasan Can, Ümraniye Kent Konseyi’nin önemli çalışmalara imza attığına değindi. Başkan Hasan Can Ümraniye’nin yükseldiğini vurgulayarak daha alınacak birçok yol olduğunu da sözlerine ekleyerek, Ümraniye Belediyesi olarak konseyin çalışmalarına her zaman destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Tarih : 28 Ocak 2014